Modernt och framåtlutat vid Hisingsbrons södra fäste

Ett annorlunda hus fyllt av annorlunda möten

Platinan – varför annorlunda?

Platinan är annorlunda på många sätt. Med detta projekt tog vi ut riktningen i Nordens största stadsutvecklingsprojekt Älvstaden. Det blev en profilbyggnad att tala om, som binder samman staden över älven, ger tillbaka vattnet till göteborgarna och förlänger citykärnan. Ett hus som speglar staden runt omkring, bjuder in till möten mellan människor, kompetenser, upplevelser, staden, bron och vattnet. Vad sägs om ett citybryggeri bredvid ett traditionellt konditori. En cykelbutik, roof top bar, ett hotell med 450 rum, mötesfaciliteter om 2 000 kvm. Och så kontor och coworking med enastående utsikt såklart.  Helt enkelt en 60 000 kvm stor samlingsplats. Välkommen du också!

Kort fakta om

PLATINAN

INNEHÅLL: Kontor, coworking, hotell, konferens, handel, restauranger, café, citybryggeri, nöje

Adress: Mårten Krakowgatan 2, Vikingsgatan 3, Gullbergsstrandgatan 7

Arkitekt: Eric Guidice, EGA

FÄRDIGSTÄLLT: 2021/2022

Miljöcertifiering: Leed Platinum

Våningar: 18

Yta: 60 000 kvm

P-PLATSER I GARAGE: Ca 170

CYKELPARKERINGAR: Ca 180

Lilla Bommen

Från renodlat kontorsområde till en levande och vattennära stadsdel.

Läs mer om de olika fastigheterna genom att föra musen över kartan.

Läppstiftet

Göteborgs mest ikoniska byggnad precis på kajkanten. Ett välkänt landmärke synonymt med ett färgstarkt och nytänkande företagande. 32 000 kvm 80-talsdesign fyllt med flexibla och moderna kontor, konferens, coworking, vinbar, reception, restaurang, bageri och caféer samt en färgstark innergård och park öppen för alla.

Älvblick

I Fastigheten Älvblick får man direkt access till torget och kajen. Närmsta granne blir det ikoniska Läppstiftet. Välkommen till 10 000 kvm kontor, hotell, café och restaurang.

Kommande projekt.

Älvporten

Älvporten kommer, tillsammans med Kaj 16, att utgöra porten in från Hisingsbron. Välkommen till 18 000 kvm ljusa lokaler i direkt kajläge.

Kommande projekt.

Bromästaren

Ett steg närmare centralstationen och mittemot Platinan planeras fastigheten Bromästaren med 18 000 kvm kontor, bostäder, handel och service.

Kommande projekt.

Kaj 16

Ett smart, öppet och attraktivt landmärke i trä med direkt access till kajen, älven och bron. På 30 000 kvm ges plats för en mix av större företag, innovatörer, entreprenörer och besökare.

Byggstart 2023, inflyttning 2027.

Platinan

En profilbyggnad som på sina 60 000 kvm erbjuder hotell, konferens, coworking, kontor, cykelservice, gym, nöjen, mat och dryck. Fastigheten färdigställdes 2022 och blev det första projektet i utvecklingen av Lilla Bommen där citykärnan förlängs, knyts ihop över älven och vattnet ges tillbaka till göteborgarna.

Götakvarteret Hus A

På Götatunnelns överdäckning planeras för fyra byggrätter där Vasakronan är en av fyra markanvisade parter. Vasakronans avser förvärva Kv A som omfattar ca 33 000 kvm för kontorslokaler och centrumverksamhet.

Preliminär byggstart under 2026

Kromet

Modern kontorsfastighet invid Göta Älv som erbjuder goda parkerings- och kommunikationsmöjligheter. 12 000 kvm med kajstråket precis intill.

Med sina 60 000 kvm bidrar huset till att området befolkats dygnets alla timmar och att nya stråk skapats mellan staden och vattnet.

Se presentationen om
PLATINAN här

PLATINAN

EN CENTRAL DEL AV LILLA BOMMEN

Lilla Bommen är en av få platser i Göteborg där den urbana
staden når ända fram till älvens kant. Endast några hundra meter
bort ligger Västlänkens uppgång, Centralstationen, Nils
Ericsonterminalen liksom direkt påfart till E45 och E6. Här får du nära till
såväl älven som centralstationen.

Lilla Bommen

Vill man vara mitt i smeten ska man vara i Lilla Bommen. Den nya Hisingsbron knyter samman staden över älven och området går nu från renodlat kontorsområde till levande och färgstark stadsdel. Så nära centralen och alla tänkbara kommunikationer, så nära vattnet och kajen. Lilla Bommen utvecklas med hotell, bostäder, restauranger, service, kultur, levande kajstråk och mycket mer.

Intresserad av ett kontor i Platinan?

Fyll i intresseformuläret, så kontaktar vår uthyrare dig inom kort.