Kaj 16 visionsbild

En unik byggnad i ett lysande läge

Ett smart landmärke i trä – redo att möta framtiden.

CENTRALT, älvnära och smart

I ett perfekt läge några meter från vattnet, ett par minuter från alla kommunikationer och mitt i stadens affärsliv skapas ett unikt landmärke i trä. En smart byggnad som lyser upp Göteborg med 30 000 kvadratmeter på ett sätt du aldrig tidigare har sett.

Kaj 16 är smart på flera sätt, här kommer några exempel; Stomme och fasad i ädelträ med mångårig beständighet bidrar till ett behagligt och personligt uttryck liksom en skön inomhusmiljö. Huset uppförs med en hög grad av återbrukat material, exempelvis har tiotusen ton betong återvunnits och utgör ballast i husets grund. Digitala teknik- och driftslösningar säkerställer en hållbar drift och behaglig inomhusmiljö. Husets kreativa lösningar med direktaccess mellan Hisingsbron och kajkanten bjuder in och skapar flöden. Husets utformning skapar också härliga siktlinjer och tillåter dagsljus att flöda in i lokalerna och i entréplanen kommer det att finnas gott om gemensamhetsytor som fylls med möteslokaler, mat, dryck, service för såväl hyresgäster som besökare.

Kaj 16 – ett smart landmärke i trä. 2027 slår vi upp portarna – Varmt välkommen!

KORT FAKTA OM

KAJ 16

YTA: 30 000 kvm

INNEHÅLL: Kontor, handel, mat & dryck, hälsa, nöjen

ADRESS: Gullbergs strandgata, Göteborg

BYGGHERRE: Vasakronan

ARKITEKT: Dorte Mandrup

MILJÖCERTIFIERING: LEED Platina

ANTAL VÅNINGAR: 16

P-PLATSER I GARAGE: Ca 30

CYKELPARKERINGAR: Ca 600

INFLYTT: 2027

STATUS: Kommande

Följ med oss till framtidens Lilla Bommen redan nu.

Vi ser en enorm potential för Lilla Bommen-området. Med sitt läge mitt i city men ändå precis vid vattnet öppnar det upp för ett fantastiskt  folkliv. En oas för alla göteborgare och våra gäster. Vi är glada att kunna bidra till att ny historia skrivs vid Lilla Bommen. Följ med till framtidens Lilla Bommen redan nu.

Följ byggnationen av Kaj 16 via webbkamera här

Se presentationen om kaj 16 här

Lilla Bommen

Från renodlat kontorsområde till en levande och vattennära stadsdel.

Läs mer om de olika fastigheterna genom att föra musen över kartan.

Läppstiftet

Göteborgs mest ikoniska byggnad precis på kajkanten. Ett välkänt landmärke synonymt med ett färgstarkt och nytänkande företagande. 32 000 kvm 80-talsdesign fyllt med flexibla och moderna kontor, konferens, coworking, vinbar, reception, restaurang, bageri och caféer samt en färgstark innergård och park öppen för alla.

Älvblick

I Fastigheten Älvblick får man direkt access till torget och kajen. Närmsta granne blir det ikoniska Läppstiftet. Välkommen till 10 000 kvm kontor, hotell, café och restaurang.

Kommande projekt.

Älvporten

Älvporten kommer, tillsammans med Kaj 16, att utgöra porten in från Hisingsbron. Välkommen till 18 000 kvm ljusa lokaler i direkt kajläge.

Kommande projekt.

Bromästaren

Ett steg närmare centralstationen och mittemot Platinan planeras fastigheten Bromästaren med 18 000 kvm kontor, bostäder, handel och service.

Kommande projekt.

Kaj 16

Ett smart, öppet och attraktivt landmärke i trä med direkt access till kajen, älven och bron. På 30 000 kvm ges plats för en mix av större företag, innovatörer, entreprenörer och besökare.

Byggstart 2023, inflyttning 2027.

Platinan

En profilbyggnad som på sina 60 000 kvm erbjuder hotell, konferens, coworking, kontor, cykelservice, gym, nöjen, mat och dryck. Fastigheten färdigställdes 2022 och blev det första projektet i utvecklingen av Lilla Bommen där citykärnan förlängs, knyts ihop över älven och vattnet ges tillbaka till göteborgarna.

Götakvarteret Hus A

På Götatunnelns överdäckning planeras för fyra byggrätter där Vasakronan är en av fyra markanvisade parter. Vasakronans avser förvärva Kv A som omfattar ca 33 000 kvm för kontorslokaler och centrumverksamhet.

Preliminär byggstart under 2026

Kromet

Modern kontorsfastighet invid Göta Älv som erbjuder goda parkerings- och kommunikationsmöjligheter. 12 000 kvm med kajstråket precis intill.

Ett smart och pulserande landmärke för visioner och möten.

KAJ 16

VÄLKOMMEN TILL FRAMTIDEN

Det är här det händer imorgon. För det här kommer att bli utgångspunkten för det nya Göteborg. Kaj 16 är en smart plats, både för miljö och när vi pratar om idéerna som kommer att få plats att gro här. I mer än 30 år har vi på Vasakronan samlat på oss stor kunskap om arbetsplatsens roll och framtidens arbetsliv. Kontor är mer än bara kvadratmeter. De är platsen för det sociala och det professionella. En arena för kunskapsutbyte och ständig utveckling.

LOSSA DINA VISIONER

Det är i Kaj 16 vi kommer att göra språng in i framtiden tillsammans, det är här vi  tänker tankar som aldrig tidigare har tänkts. Den här platsen är en föregångare som vill  förändra.

Så lossa dina visioner på kajen och hitta lösningar och affärsidéer som kan lastas och lanseras till världen.

Välkommen!

Intresserad av ett kontor i Kaj 16?

Fyll i intresseformuläret, så kontaktar vår uthyrare dig inom kort.